„Noi nu ne-am intors din strainatate ca sa-i tratam pe romani. Noi i-am tratat intotdeauna aici.”photodune-5079010-female-doctor-in-front-of-medical-group-m

Pare greu sa ai un mesaj care sa te descrie ca si companie, ca si echipa, ca si profesionalism.

„Despre noi” este rubrica in care majoritatea companiilor se prezinta ca fiind serioase, avand o echipa de profesionisti, dedicati profesiei s.am.d.

In conditiile in care aceasta „clasica” rubrica a unui website a fost transformata de o buna parte a companiilor dintr-o rubrica de prezentare intr-un panou cu laude proprii ce-am putea spune noi aici „despre noi”. Bunul simt ne-ar spune sa facem un pas in spate si sa lasam oamenii sa vorbeasca. Dar am putea fi catalogati drept farisei care in spatele unei false modestii se ascund tot niste laudarosi.

Si atunci? Cum sa ne prezentam? Suntem doctorii „cutare” care au facut cutare si cutare, adica cu alte cuvinte, una peste alta: „suntem buni veniti la noi”, iar ca mesaj subliminal va transmitem: „nu va duceti la ei”. Din fericire nu putem sa spunem acest lucru pentru ca noi nu am venit din strainatate (pribegie) sa-i tratam pe romani. Noi chiar aici am fost.

Si totusi cum sa ne prezentam, cu ce sa ne laudam? Am spune ca suntem buni, dar ce inseamna sa fii bun in acceptiunea de azi? Sa fii bun inseamna sa-ti faci treaba cum ar trebui sa ti-o faci in mod normal. Deci sa fii bun inseamna sa fii un om normal. Nu un geniu. Un doctor bun e un om normal si nu-i mai presus decat un inginer, un strungar sau un faiantar care-si face cu adevarat treaba.

Si cum in aceasta societate normalul a ajuns sa fie anormal ce putem spune despre noi? Un singur lucru: ne facem treaba si uneori oamenii zic ca suntem si de treaba. Si ca sa va dovedim acest lucru, am conceput acest site pentru a nu fi unul clasic medical „scortos”, „orgolios”, „sec” ci unul indreptat catre voi, in care noi vrem sa vorbim aceeasi limba cu voi pacientii nostri, pentru ca nimeni nu vine de drag la noi, ci vine in suferinta, vine pentru a-si vindeca sau imbunatati o boala, o durere, o teama, vine pentru un sfat si uneori chiar pentru o speranta. Chiar daca imbracam un halat alb aici, acasa suntem ca voi cu bune si cu rele si lucrul acesta nu avem cum sa-l uitam si nu ne face superiori, ci ne readuce aminte ceva ce am uitat cu totii: ca suntem oameni.